Szolgáltatásaink

Otthonokosítás

Mit kínálunk mi?

  • Tervezés
  • Eszköz beszerzés
  • Telepítés
  • Teljes körű kiépítés
  • Programozás
  • Karbantartás

Az okos otthon lényege, hogy a felhasználónak legyen kényelmes, ne egy plusz teher legyen, ne kelljen új szokásokat kialakítania. Például, ha eddig a falon használt kapcsolóval irányítottuk a világítást, akkor ne az legyen a végeredmény, hogy egy másik falra szerelt okoseszközzel kapcsolgathassuk csak fel a villanyokat, mondjuk a nappaliban lévő lámpát a konyhából lehessen csak irányítani, igaz, hogy okos eszközeink lesznek, de több munkát jelent az őt kiszolgáló személynek. Ha belegondolunk néhány egyszerű dologba, akkor könnyen rájövünk, hogy ennél jóval átgondoltabb, ésszerűbb, kényelemesebb megoldásokra van szükség.

Éppen ezért az első és legfontosabb lépés a tervezés. Ennek folyamán akár többször is érdemes egyeztetni, beszélgetni, felmérni a helyszínt, megvizsgálni annak lehetőségeit. Előfordul, hogy a fix elképzelés a beszélgetés végére teljesen új értelmet nyer, más logikusabb gondolatok születnek. Olyan rendszerekkel dolgozunk amelyek a későbbiek folyamán rugalmasan alakíthatóak, áthelyezhetőek, bővíthetőek, így a tervezés gyakorlatilag folyamatos lehet az igényeknek megfelelően. Természetesen vannak bizonyos területek amelyekre létezik egy általános megoldás, működési elv, logika, többféle felhasználónak is megfelel, ezeket bátran lehet is alkalmazni.

Az eszközök beszerzése folyamán figyelembe vesszük ügyfeleink igényeit és a piac kínálta lehetőségeket és tapasztalatokat, a lehető legjobb eredmény érdekében. A munkánk természetesen itt még nem ér véget, hiszen otthon életre keltéséhez ez még kevés.

A telepítés és a kiépítés folyamata lehet egyszerű vagy bonyolult, rövid vagy hosszadalmas. A helyszín felmérés és tervezés során ez már előre megjósolható. Ez leginkább az otthon adottságaitól és rendszer nagyságától függ, de megoldhatatlan feladat nemigen létezik.

A felhasználó számára a programozás után lesz igazán látványos és érezhető eredmény. Egyszer csak azt érzi, hogy az otthona érte él, kiszolgálja. Igen gyakran előfordul, hogy az elején meghatározott automatikákat kibővítjük, mert rövid idő alatt újabb igények merülnek fel, a legtöbb esetben ez csupán annyit jelent, hogy írunk még néhány programot, amelyet akár távolról is el tudunk végezni.

A  karbantartás során lehetőség van a különböző eszközök időről-időre történő tesztelésére, az automatikák vizsgálatára annak érdekében, hogy otthonunk sokáig, stabilan értünk éljen.